Bedrijf
>>> Omlaag naar medewerkers >>>

Historie
BELW Advies [Bel W] is voorgekomen uit Bureau Ecologie en Landbouw Wageningen, dat in 1992 is opgericht door Elma Schoenmaker - van der Bijl. Dit bureau voerde projecten uit op gebied van (biologische) landbouw, milieu en natuur. Hieronder waren ook Europese projecten, waaronder o.a. Oost-Europese.

In 2003 heeft het bedrijf een nieuwe wending genomen, en is begonnen met projecten op het gebied van stedelijk groen innovaties en biobased economie.
Vanaf 2007 werken we met landschapsarchitecten. In 2010 neemt het bedrijf BELW Advies als naam, waarbij de letters staan voor Bureau Ecologie en Leefomgeving Wageningen.
In 2012 groeit het bureau van projectontwikkelend naar mede-uitvoerend van ontwerpen. Daartoe zijn nieuwe medewerkers gezocht.


Logo
De kleuren in het nieuwe logo staan voor de diversiteit aan disciplines (groen, stedenbouw, water en biobased) die we in huis hebben n voor de variatie aan kwaliteiten die groen heeft. Als plaatje is een blad gebruikt, dat een brug vormt tussen ecologische ordening van groen en stedenbouw.

Liances
We werken in onze stedelijke groen projecten vaak met collega bedrijven, waaronder landschapsarchitecten, stedenbouwers, architecten, ecologen, cultuurtechnici, groenbeleidsmedewerkers, bouwtechnische bureaus en andere praktische innoverende landschapsarchitecten en bouwtechnische bureaus. Daarmee hebben we vaste verbindingen
Voor het economisch verrekening van vergroenen werken we aan vastgoedprojecten met een financieel bestuurskundige en een milieueconoom.
In de afdeling Kennismakelaardij werken we op het gebied van duurzaamheid samen met bedrijven met specialisaties als vezelkwaliteit, eiwitlab, milieuzuivering, installatietechniek, bouwmaterialen, logistieke en energietechniek.
In projectmanagement werken we vaak samen met grotere hoeveelheden partijen, in stedenbouw, met waterschappen en met bedrijfsleven

Medewerkers
Medewerkend en medewerker

Bij BELW Advies werken mensen met een sterk ontwikkelde visie op stedenbouw, stedelijk groen, ecologie en het inrichten van de openbare ruimte. Wij begeleiden innovaties bij architecten, projectontwikkelaars, stedenbouwers. grote organisaties en bij de gemeentelijke afdelingen milieu, stedenbouw, verkeer en groen.
Onze missie is de realistische begeleiding van duurzame projecten.

ir. Elma Schoenmaker-van der Bijl
- Directeur, ecoloog